IVH - Skövde HF semifinal 2

Idag spelades den andra semifinalen i handboll damer. IVH mötte Skövde och jag var på plats och måste säga att det var en otrolig stämning att vara där om man jämför med en vanlig elitseriematch. Det var över 1000människor på plats för att se IVH ta hem segern efter en tuff och intevsiv match.
Matchen började lika jämn som en semifinal ska vara. Det var lite jojo kan man säga. Gjorde IVH mål så gjorde Skövde mål. Räddade Skövdes målvakt så räddade IVH skottet i anfallet efter. Det var en väldigt spännande match att följa måste jag säga. I halvtid var det så jämt som det kan bli. 10-10. Det var en väldigt målsnål första halvlek med många skott utanför buren men också en del fantastiska räddningar från de båda målvakterna. I andra halvlek kom IVH ut som det lite starkare laget. En känsla hängde i luften att publikens stöd gjorde IVH mer taggade till att visa att här i Västerås tar man inte stryk av regerande mästarinnorna. Det visade de ganska tydligt i slutet av matchen. IVH pumpade på och stod för väldig fart och fläkt men ändå många misstag. De hade en väldig tur för Skövde gjorde lika många misstag vilket gjorde matchen mycket jämn. När slutsignalen tjöt jublade hela hallen när IVH Västerås vann med 24-21. Mycket underhållande match men dessvärre lite för många tekniska fel.